Kako izabrati pravu Crocs veličinu?

crocs velicine

Mnogo toga ovisi o modelu i Vašim stopalima. Pogledajmo!


Kada kupujete podstavljenu Crocs klompu, uzmite za jedan broj veće nego što inače kupujete. Naime, podstava zauzme dosta mjesta.


Kod dječjih modela dileme su češće, posebice kada je dijete u prijelazu veličina. Savjetujemo Vam, da najprije pogledate Crocs modele koji imaju pojedinačne veličine (ili ispravnije: nemaju po 2 veličine utisnute na potplatu modela). Ukoliko ni tada ne pogodite pravu veličinu, uzmite veći broj. Dječja stopala stalno rastu i kad tad veličina će odgovarati stopalu.


Ženski šoping Crocs japanki je često problematičan, ako ne znate sljedeće: unisex Crocs japanke imaju univerzalne mjere. No, kako su ženska stopala dosta uža i niža od muških, može se dogoditi da Vam remeni japanki budu previše labavi. Ono što Vam tu možemo savjetovati jest da posežete za ženskim modelima Crocs japanki – prepoznati ćete ih po tome što na etiketi imaju samo W veličinu (women). Naravno, za žene sa širim stopalom vrijedi obrnuto. Najbolje ćete se osjećati u unisex modelim sa oznakama veličina M i W (men i women) u kojima će Vaša stopala biti udobno smještena ispod remena.

Odrasli u međubrojevima. Crocsice će se do neke mjere prilagoditi obliku Vaših stopala, posebice kod prstiju. No, nožište se neće produžiti, zato Vam savjetujemo sljedeće: ako Vam peta prilikom hoda pada na rub Crocsica, uzmite veći broj. Crocs prvenstveno mora biti udoban, a prekratko nožište to zasigurno nije.


Uzmite u obzir i da različiti modeli imaju i drugačije kalupe – ako kod jednog modela nosite broj M8, može se dogoditi da ćete kod drugog modela trebati veličinu M9. Takva situacija je relativno česta kod najprodavanijih modela, Classica (nekadašnji Cayman) i Crocbanda, kod kojih podosta korisnika ima različite veličine.


U svakom slučaju, Vaša stopala imaju zadnju riječ pri biranju veličine i modela. Ako vam kupljeni artikal neće odgovarati, omogućavamo Vam zamjenu, tako da možete bezbrižno šopingirati.

x

Naručite se na na naš newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o novim proizvodima i akcijama, prijavite se na naš newsletter! Potrebna je Vaša potvrda prijave. Nakon potvrde provjerite svoj inbox - kliknite na link u e-mailu, i time će Vaša prijava biti potvrđena.